Perro de Agua EspanolNär du är den som gillar hundar kommer det att vara viktigt för dig att välja rätt hundras. Här kan valet gälla en hund som livskamrat, för tävling i agility eller som en kombination av dessa. Naturligtvis finns det även många andra anledningar till att skaffa hund och detta var bara två av dessa. Här finns det en hund som kallas för spansk vattenhund eller, Perro de Agua Espanol, som är det riktiga namnet på hundrasen. Perro de Agua Espanol kommer då sålades från Spanien och är en hundras som funnits under lång tid. Denna hundras har samma ursprung som franska barbet.

När det gäller utbredningen av hundrasen Perro de Agua Espanol, kommer den största populationen av den att finnas i Andalusien och användas som vallhund. Gällande Perro de Agua Espanol talas det om tre olika typer som indelas i olika blodslinjer. Här började det sedan 1975 indelas och väljas ut olika typer för att skapa de optimala förutsättningarna för en lydig och lättlärd hundras. Detta har idag lett till att denna hund även med fördel kan användas vid tävlingar i agility, som gjort att den blivit ett mycket populärt val för alla hundägare som ägnar sig åt denna sport.

Olika användningsområden för Perro de Agua Espanol

Som redan nämnts kan Perro de Agua Espanol användas som vallhund samt för sporterna agility, brukshund och lydnad. I Spanien används dock hunden till mycket mera. Här är det full koncentration på att skapa räddningshundar, jakt och som skyddshund. Här har det visat sig att Perro de Agua Espanol har många av de egenskaper som gör den bra i de flesta lägen. Är du den som bara vill ha en sällskapshund, kommer även denna hundras att ge dig en lydig hund med goda egenskaper som gör den snäll och kelig. Helt enkelt en hund som passar till mycket.