Är allergivänliga hundar en myt?

allergivänligaNär du har en hund och är hundägare finns det en del saker du måste tänka på. En av dessa är att alla inte kan vara nära en hund. Det beror helt enkelt på att de har någon form av allergi mot päls och pälsdjur. Dessa människor försöker då att gå på andra sidan gatan när du kommer gående med din hund. Här är det inget problem alls, men när du vill ta med din hund på bussen kan det skapa större problem. Här talas det då mycket om allergivänliga hundar, men ändå kommer alla hundägare genom skyltar och av föraren placeras längst bak i bussen.

När det nu gäller allergivänliga hundar, är det många som frågar sig om detta är en myt eller inte. Ja, i grund och botten kan du säga att det är en myt. Här finns det inga hundar som kommer att passa att äga för de som har allergi mot dessa djur. Däremot finns det de som är bättre eller sämre att träffa på för de med allergibesvär. Dessa kallas då för allergivänliga hundar. Anledningen till att de kallas för allergivänliga har att göra med deras päls. Här är det oftast korthåriga hundar utan för mycket håravfall som går under namnet allergivänliga hundar.

Allergivänliga hundar – Inget val för dig som är allergisk mot hundar

När du är allergisk mot hundar betyder inte det att du kommer att kunna leva med en allergivänlig hund. Naturligtvis kommer detta att bero på vilken grad av allergi du har. Har du mindre symtom mot långhåriga hundar, kanske du har en möjlighet att vara ägare av en nakenhund. Detta borde då vara det bästa valet för att prova om du kan vara hundägare. Kan du inte det finns det många andra trevliga djur du kan vara en stolt ägare av.