vattenhundarDet finns massor av olika typer gällande hundar och därmed olika raser. Vissa av dessa är mycket kända och populära, medan andra inte har samma utbredning bland vanliga hundägare. Något som blivit mycket populärt på senare tid är talet om vattenhundar. Här finns det en av dessa som många redan känner till och detta är spansk vattenhund som går under namnet Perro de Agua Espanol, men det finns även många andra i denna typ av hundras. Här finns bland annat Wetterhoun. Denna typ är mera reserverad och vaksam, vilket gör att den passar mycket bra som vakthund. Dock gör detta inte att den är mindre trevlig mot sin ägare, som vid rätt träning kan göra dessa vattenhundar till bra vänner för livet.

Eftersom det finns spansk vattenhund finns det naturligtvis i grannlandet portugisisk vattenhund. Det slutar dock inte vid detta utan här finner du även italiensk vattenhund och fransk vattenhund. Detta gör att det finns massor av olika typer inom i stort sett samma ras att välja mellan för dig som gillar just vattenhundar. Det som skiljer mellan dessa brukar vara deras sätt att bete sig, samt inom vilka områden de passar för användning och som sällskapshund. Helt enkelt precis som med alla andra hundraser som finns att välja mellan.

Andra hundraser än vattenhundar

Kanske är det så att du vill ha en hund, men då inte är den som kommer att välja någon av de vattenhundar som finns. Här kommer du som önskar detta absolut inte att få några problem att välja. Inom gruppen hundar finns det så pass många raser att det går att finna den perfekta hunden för alla typer av människor. Kanske vill du ha en mindre hund som den populära hundrasen mops eller kanske bjässen Stor Dansk?, eller så vill du ha en av de allra vanligaste bara för att det finns så mycket information om dessa att finna.